vibeke rendtslev
            kunstrådgivning
Enhver kan hænge et billede på en væg. Men at få kunsten til at spille sammen med arkitekturen kræver et trænet øje og sans for de muligheder, som ligger i forskellige kunstneriske udtryk. Det har kunstrådgiveren.

Analyse
Kunstrådgiveren vil starte med en analyse af opgaven. Arkitekturen, bygningens udtryk og funktion bliver gennemgået. Og kunstrådgiveren spørger ind til kundens ønsker og forestillinger. Ofte åbner der sig helt andre muligheder, end kunden selv har forestillet sig.

Maleri, skulptur eller glasmosaik
Kunstrådgiveren kan se, om det er en rå skulptur, et stort farvemættet lærred eller måske en glasmosaik, som vil give rummet et særligt udtryk. Måske skal en enkelt kunstner sætte sit præg på hele bygningen, eller hvert rum skal have sin egen kunstner. Måske skal kunsten skabe sammenhæng i en bygning med mange funktioner, eller den skal skabe kontrast til en stram arkitektur.

Netværk af kunstnere
Igennem sit netværk af kunstnere kan kunstrådgiveren plukke netop den eller de kunstnere ud, som egner sig specielt til den konkrete opgave. Og kunstrådgiveren kan lægge en plan for, hvordan arbejdet skal udføres og sørge for at opgaven bliver løst tilfredsstillende og til tiden.

Nybyggeri
Kunstrådgiveren kan gå ind tidligt i forbindelse med nybyggeri og tænke kunst, farver og indretning ind i en helhed sammen med arkitekten  og bygherren.

Eksisterende byggeri
I et eksisterende byggeri kan kunstrådgiveren gå ind og se de muligheder, som rummene byder på i materialer og lysindfald, og kunstrådgiveren kan komme med forslag til kunst, som kan skabe fornyelse og inspiration for de menensker, som dagligt færdes i bygningen.  
Retur til forside
Kunstrådgiver Vibeke Rendtslev, L.P. Bechsvej 5, DK - 8240 Risskov
Telefon +45 22 13 93 92 < og e-mail vibeke@rendtslev.dk
vibeke rendtslev